woensdag 15 september 2010

Equinox viering op de 22 september

Heel vroeg in de ochtend van de 23e reist de zon voorbij de equator door naar het zuiden. Deze dag wordt dan ook wel de equinox genoemd. Het is de wende tussen de zomer en de herfst. De dag en de nacht is op deze dag even lang.

We vieren deze dag op een mooie plek te Epe, Centrumweg 6, vanaf 18.00 uur tot ongeveer 23.00 uur. Voor meer informatie en route bel of e-mail even: 06 17161463 -  luciawhiteeagle@gmail.com

Als je je uitgenodigd voelt, kom en breng dan iets vegetarisch te eten mee, en iets te drinken, om te delen. Daar beginnen we deze viering mee. Dit begin heet 'potluck'. Simpel vertaald is het; je vind geluk doordat je deelt wat er in 'de pot' is. Meestal is het een vrolijke, lekker geurende bonte mix op tafel en een ontspannen manier om creatief kennis te maken met elkaar.

Na het eten gaan we de energie wisseling van de jaargetijde bij een kampvuur, met een begeleide meditatie, de trom, zingen van sacred liederen en dans verder vieren.
Ook de stilte laten we klinken, in ons zelf, om in jezelf te voelen waar je met je eigen energie zitten.

Equinox Stonehenge
Waar staat deze keer de Zon en de Maan.

De zon gaat dan in Weegschaal lopen. Wat de energie van Weegschaal aan mogelijkheden aan ons aanbiedt, is om de balans in jezelf te vinden. Het is tevens het symbool van vrouwe Justitia. Degene die oplossingen van conflicten vraagt. Die je vraagt om keuzes te maken, stappen te nemen. duidelijkheid te creëren.
En bij het maken van jouw keuzes de rechtvaardigheid, ten gunste van het Grote Geheel, in het oog te houden. Rechtvaardigheid is een klank, een energie, die je in je hart voelt.


Met de Zon in Weegschaal, staat de volle Maan in Ram. Het eerste zodiac teken in de westerse kennis.
Het is de denker, degene die eerst observeert en dan handelt. De andere kant van Ram is de 'koppige'; zonder rede eigen wil doordrijven.
Met de energie van Weegschaal en Ram samen, hebben we een krachtig element om (interne) onvrede en misverstanden uit te werken. Om harmonie in eigen wereld te scheppen. De energie van deze komende tijd biedt je kracht om op te ruimen wat overbodig is. Zowel in materiële. emotionele als in spirituele zin. En Weegschaal en Ram energie zullen je ook zeker hier en daar een 'zetje' geven om het te doen.
Deze periode biedt je aan om in het diepst van je celkernen te voelen dat je een Creator bent. Dat je gedachte kracht enorm is. Dat je je eigen wereld in harmonie kan scheppen, vorm kan geven, en zo bij kan dragen aan de rest van de wereld.

Het is fijn om deze wisseling van zomer naar herfst samen te vieren, gedachte te delen en met vreugde deze periode in te gaan. Je bent van harte welkom.

Als je zelf een trom hebt, of een ander akoestisch instrument, breng deze dan mee als je wil, om samen te spelen.
Als je een -eigen- kristal hebt is deze ook welkom in de kring.
Voor de plek, en de elementairen, mag je ook een bloem, wierook of water mee nemen.
Een financiële bijdrage vanuit het hart is welkom om deze ceremonie te eren en voortgang mogelijk te maken.

Liefdevolle Regenbooghart groet, Lucia ~White Eagle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten