woensdag 9 maart 2011

Kristallen zelf ervaren, hoe werken ze, hoe maak je ze schoon en hoe zorg je ervoor dat ze in eigen energie blijven stromen.





Veel is er over kristallen geschreven.
Er is materiële kennis over het ontstaan van kristallen, waaruit ze zijn ontstaan en wat naar aanleiding van deze materie de kwaliteit van een kristal zal zijn.

Ook over het schoon maken van kristallen is veel geschreven. Diverse vormen worden aangegeven voor verschillende soorten kristallen.

Dat de ene kristal de ander niet is, ondanks dat het dezelfde soort is en misschien wel op dezelfde plek op Moeder Aarde is gevonden, moge duidelijk zijn.

Wat zou een eenvoudige uitleg zijn om er een beeld bij te krijgen?
Als je een kristal winkel binnen komt en je wil een roze kwarts voor jezelf halen, staat daar een schaal vol roze kwarts stukken.
Pak je de eerste, de bovenste, degene die meteen het dichtste bij je ligt?
Of zoek je in de schaal van roze kwarts naar dat stuk roze kwarts die voor jou goed voelt?

De meeste mensen zoeken in de schaal, totdat ze een stuk tegen komen waar zowel de vorm als de kleur als de grote zo voelt dat je beslist 'deze wordt 't.









En zo geld het met alle kristallen, geslepen of ruw. In een zetting als hangertje, in een armband of in een ring.


Wat ook een soortgelijk duidelijk beeld geeft is om te kijken naar 50 mannen en 50 vrouwen uit één zelfde stad. Zet ze allemaal op 1 rij, naast elkaar.
Al wonen ze allemaal in dezelfde stad, is er één man of één vrouw echt helemaal precies gelijk aan de ander?
In energie of kleur of vorm?
Nee, ieder heeft een eigen energie, een eigen vorm en een eigen kleur.

Zo is het ook met de kristallen. En al vallen ze ook onder hetzelfde soort en komen ze van dezelfde plek op Aarde, iedere kristal heeft naast de specifieke kwaliteit van de betreffende soort een hele unieke eigen energie. Iedere kristal is uniek, net als ieder persoon.

Wat betreft het schoon houden van de kristallen.
Ook hier kun je je een duidelijk beeld vormen, je voorstellen hoe je jezelf voelt als je onder de douche staat na je werk. En waarschijnlijk kan je ook zelf het verschil van de uitwerking van het douchen voelen of je nu een relaxte dag hebt gehad of nadat je een zware dag hebt gehad. Als je bijvoorbeeld een dag vol stress, in de tuin hebt gewerkt, als je een heftige vergadering hebt gehad of na het horen van een verdrietig nieuws.
Het is zeker dat een douche je altijd goed doet, na de zware dag zal een douche je zeker extra goed doen.


Zorg je minder goed voor je eigen energie, zal je lichaam en je energie het je laten weten. Een paar van de dingen die er dan kan/kunnen gebeuren is dat je je futloos voelt, ziek wordt, hoofdpijn krijgt, je pijnlijk stoot aan iets, onderuit gaat, een ongeluk krijgt, etc. Hoe dan ook, zal je een boodschap krijgen die je aandacht vraagt voor wat je niet of minder goed verzorgd van jezelf, zodat je de gelegenheid geboden krijgt om door wat je aangedragen krijgt bewust aandacht aan jezelf te geven.

Alles wat ik hierboven benoem over een persoon, is met een kristal hetzelfde. Ook het verschil na een gewone dag of na een zware dag. Als je een kristal niet goed schoon houd, zal deze zelfs breken of uit de zetting springen. Als zoiets met een kristal gebeurt wil dus werkelijk niet zeggen dat dan deze kristal niet meer goed voor je is, of dat de reden waarvoor je deze kristal droeg klaar was/is.

Wij hebben ook in ons lichaam een intern kristal energie systeem. Dus ergens weet iedereen de werking van de kristallen. Je dient het je enkel weer bewust te worden en te herinneren. En daarbij is ervaren begeleiding fijn, zo heb ik zelf ervaren.
Deze begeleiding bieden wij je. Ben jij geïnteresseerd  in kristallen, spreken kristallen je aan, en wil je graag zelf herinneren hoe je contact met iedere kristal kan hebben, wat een kristal jou te vertellen heeft? Wil je graag herinneren, opnieuw bewust weten hoe je de kristal die bij jou is schoon kan houden, zodat deze in eigen energie kan blijven stromen?

De mogelijkheid is daar. Met regelmaat doe ik samen met een collega een lezing en/of workshop over dit onderwerp begeleiden. Voor ons is het heel belangrijk dat iedereen zelf het contact met de kristal wereld hersteld en herinnerd.
De volgende workshop is in Portugal, te Évora op 14 maart 's avonds.
Iedereen is welkom. Je mag een eigen kristal meenemen om deze bewust te leren kennen en de energie te voelen. Ook zijn er diverse kristallen aanwezig, waar we intuïtief mee gaan oefenen om ze te voelen en te ervaren wat ze jou te vertellen hebben.
Zou je zelf een lezing of workshop willen organiseren en ons uitnodigen deze te begeleiden, kan dat.
Voor informatie en ook voor mogelijkheden in Nederland of een ander land, neem gerust contact op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten