vrijdag 25 februari 2011

Herinner jezelf hoe je lichaam werkt.


Wat kan je doen om te herinneren hoe je eigen lichaam functioneert?

Een goed begin is de gedachte los laten, dat je niet weet hoe je lichaam functioneert?
Al vanaf je geboorte is het lichaam namelijk van jou en van niemand anders.
En als je luistert naar dit prachtige vehikel, je lichaam, verteld het jou precies wat en hoe.
 
Oké hier leg ik een klein stukje over het lichaam uit. Ik hou van eenvoud en simpele uitleg.
Hoe kan ik de werking en het functioneren van het lichaam simpel en eenvoudig uitleggen?
Onderstaande is voor mij een simpele en eenvoudige vorm. Als het vragen in je op roept, ga dan eerst bij jezelf te rade. Verdiep je in je eigen lichaam. Neem anders, als je wil, via e-mail contact met mij op.

Het lichaam is van jou, je woont er in. Je kan het je dan ook voorstellen als je eigen huis.

In je huis heb je een ruimte - klein of groot - om je te wassen, te eten, te ontspannen, te werken, te creëren, te spelen, los te laten, opberg ruimte, te slapen, etc. En er zit een voordeur in om zelf binnen te komen, ook om te kiezen wie en wat je binnen laat en of je wel of niet open doet.
Dan heb je in iedere ruimte licht, elektriciteit. In een aantal ruimtes water en dus waterleidingen. Een kachel en/of verwarming.  Meestal van de ene naar de andere ruimte een tussendeur en een voor en achterdeur. Vervolgens heeft het huis ook een geraamte en een fundering.



Soortgelijk vind je in je lichaam. Enkel is het dan een intern gebeuren. Je mond is de voordeur, daar kies je wat je binnen laat en wat er uit komt. Woorden is ook energie wat er uit komt. Hier kies je ook of je wel of niet -de deur-  je mond open doet.
Je slokdarm is 'de gang', vervoert het voedsel dat je neemt naar je maag. Je maag kun je zien als de eetzaal, die kijkt wat er binnen is gekomen en wat er aan bruikbare stoffen in zitten. Je gal voegt stoffen toe aan het proces om het voedsel te verteren. Je lever doet grotendeels je bloed zuiveren en aanvullen met energie zoals vitamine B. Je nieren voeren afvalstoffen af via je urine. Je darmen verwerken het voedsel verder en zorgen dat de voedingsstoffen op de juiste plek terecht komen. Als de darmflora goed is functioneert het darmstelsel ook goed. Ook doen ze afvalstoffen naar buiten transporteren.


De longen nemen onder meer zuurstof op en voegen dit toe aan het bloed. Je hart pompt het zuurstof en energie rijke bloed door je lichaam, dat alle cellen voed en tevens de afvalstoffen uit de cellen afvoert. 
Het zenuwstelsel doet de prikkels van zowel binnen als buitenaf opvangen en doorgeven aan de hersenen. je zou het kunnen zien als het elektriciteit systeem in je lichaam.
De hersenen hebben verschillende functies. Verschillende delen van de hersenen vertegenwoordigen ieder een eigen taak, en ze werken allen nauwkeurig samen. Alle zintuigen die allen op eigen manier waarnemen (ruiken, proeven, zien, horen, voelen) worden daar 'vertaald' en de vertaling wordt naar betreffende lichaamsdelen gestuurd om te handelen.
Bijvoorbeeld als je trek hebt en je ruikt voedsel stuurt de prikkel die met je reuk is verbonden aan een gedeelte van je hersenen je hand naar het voedsel om het te pakken en te eten.

Ook de emoties worden via de zintuigen ontvangen, verwerkt en/of opgeslagen. Herinneringen noemen we dat. Onverwerkte emoties worden ook opgeslagen. Vaak worden deze trauma's of blokkades genoemd. Zeker is dat er na een emotionele gebeurtenis iets gebeurt in het DNA van de cellen die de emotie hebben beleeft.
En dat is iets voor een vervolg.

Ik wens ieder toe dat je je eigen lichaam en hoe het functioneert weer gaat herinneren.

Liefde en Licht op je pad.
Tashi Delek, Namasté, Kia Ora, Aloha, Sjalom, Lucia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten